Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore spreman za zimsku sezonu

Vesti | Region

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore

U prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore održan je sastanak rukovodstva Direktorata sa komandirima službi zaštite i spašavanja na kojem je analiziran odgovor sistema zaštite i spašavanja tokom požarne sezone, kao i spremnost službi za predstojeću zimsku sezonu.

Ocenjeno je da je sistem reagovao profesionalno i odgovorno, te da su posebne rezultate dale preventivne aktivnosti koje su sprovedene kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Posebno je istaknuta činjenica da se građani partnerski i odgovorno odnose prema uputstvima nadležnih službi i organa, dajući na taj način doprinos smanjenju rizika od požara.

Na sastanku je apostrofirano da su sve službe zaštite i spašavanja u pogledu kadrovskih i materijalno – tehničkih resursa značajno spremnije dočekale ovu sezonu i pozdravljeno je osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Konstatovano je da je ostvaren značajan napredak, te da postoji prostor za dalje unapređenje.

Predstavnici svih službi zaštite i spašavanja su saopštili da je saradnja sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a kvalitetna, te da spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu i da su u tom pogledu preduzeli neophodne mere i radnje kako bi adekvatno odgovorili na potencijalne poplave, požare, ekstremne vremenske neprilike i druge nepogode.

Milisav Pajević