Deponija Srem-Mačva dobila dve nove mašine – U planu i nabavka buldožera

Vesti | Srbija | Upravljanje otpadom

Foto – ilustracija: Pixabay

U okviru opremanja Regionalne deponije Srem – Mačva obezbeđene su još dve mašine za rad. Reč je o proširenju voznog parka, sredstvima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader, sa direktorom deponije, Nebojšom Popovićem, danas je prisustvovao predstavljanju ove mehanizacije.

To su kamion za odvoz i dovoz smeća kao i utovarivač koji će u narednom periodu umnogome poboljšati kvalitet rada ovog preduzeća i boljoj organizaciji.

Regionalna deponija u funkciji je tri godine. Proširenjem voznog parka uvećana je pogonska stabilnost iste.

U narednom periodu preostaje još da se nabavi i jedan buldožer koji spada u važniju stavku, jer je ranije najavljeno da se očekuje da će se pored smeća koje se ovde odlaže sa teritorije dva grada Mitrovice i Šapca, pridružiti i Bogatić i Šid.

Ove dve mašine koštaju oko 29,4 miliona dinara, koji su obezbeđeni u sklopu čitaog projekta osposobljavanja regionalne deponije od Ministarstva poljoprivrede.

Grad Sremska Mitrovica, istakao je gradonačelnik, izdvojiće potrebna sredstva za kompletiranje čitavog ovog projekta da bi se do kraja realizovao.

Izvor: www.rtv.rs