Otvaranje Dečjeg zoo vrta u Beogradu

Vesti | Srbija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prisustvovao je danas otvaranju Dečjeg zoo vrta, u okviru kojeg je napravljeno novo igralište i avantura park za decu. Kako je tom prilikom naveo gradonačelnik, ovo je još jedna promocija zdravog života, kontakta sa prirodom i dečje igre na otvorenom.

Foto: Grad Beograd

„Dečji zoo vrt osmišljen je na prostoru od hiljadu kvadrata, u sklopu Beogradskog zoo vrta.

Na ovom prostoru će deca s jedne strane moći da se igraju, a s druge će imati direktan kontakt sa životinjama.

Ovo je dobar način da deca borave na otvorenom i budu u dodiru sa prirodom“, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na lepu tradiciju Beogradskog zoo vrta, dugu osamdeset godina.

„Beograd je jedan od retkih gradova koji ima zoološki vrt u centru. Kao takav, interesantna je atrakcija i za goste glavnog grada. U prethodnoj godini bilo je prvi put oko 430 hiljada posetilaca, s velikim brojem turista. Ovakvi prostori doprinose većoj turističkoj ponudi u Beogradu“, istakao je Radojičić.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević istakao je da ovo ministarstvo već drugi put učestvuje u izgradnji i obnavljanju sadržaja Beogradskog zoo vrta. On je podsetio da je tokom 2016. i 2017. godine za te namene izdvojeno ukupno dvadeset miliona dinara.

„Beograd zaista jeste najposećenija turistička destinacija u Srbiji, a zoološki vrt je neizostavni deo njegove ponude. Ovom podrškom hteli smo da pomognemo u unapređenju turističke ponude zoo vrta, kako bi strani i domaći turisti mogli da uživaju u njegovim sadržajima“, kazao je Knežević, istakavši da Vlada Republike Srbije u saradnji sa Gradom Beogradom nastavlja da finansira sadržaje koji će unaprediti turizam u našoj zemlji.

Direktor Beogradskog zoološkog vrta Srboljub Aleksić rekao je da je nakon šest meseci radova potpuno preuređen nekadašnji bebi zoo vrt, koji je sada dobio naziv Dečji zoo vrt. Ujedno je izrazio zahvalnost Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, čijim subvencijama je ovo i urađeno, kao i Gradu Beogradu na dosadašnjoj podršci.

„Dobili smo jednu svojevrsnu oazu za decu unutar zoo vrta, mesto gde će mališani uz nadzor moći da imaju direktan kontakt sa životinjama, jedno igralište i u perspektivi prodavnicu i kafe-bar, gde bi posetioci mogli da predahnu“, najavio je Aleksić.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević