Danas predstavljanje programa pretpristupne pomoći EU za ruralni razvoj u Trsteniku

Srbija

snezana bogosavljevic boskovic

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković i Delegacija Evropske unije u Srbiji posetiće danas opštinu Trstenik.

U okviru posete obići će izvorište za vodosnabdevanje „Staro korito“ koje je nakon prošlogodišnjih poplava sanirano sredstvima Evropske unije. Evropska organizacija UNOPS izdvojila je preko 190 hiljada evra za saaciju tri infiltraciona jezera koja obezbeđuju pijaću vodu za opštinu Trstenik.

Takođe će biti predstavljen i program pretpristupne pomoći Evropske unije za ruralni razvoj. Ovaj program predstaviće predsednik opštine Trstenik ospodin Miroslav Aleksić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković i šef drugog sektora operacija Delegacije Evropske unije gospodin Hoze Antonio Gomez. Prisutnima će se obratiti i menadžer sektora za poljoprivredu i ruralni razvoj Delegacije Evropske unije gospodin Majkl Bulen i pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine gospodin Dragan Mirković.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs