Danas dozvola za rad “Stanarima”

Region

454979Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić danas će uručiti dozvolu za rad Termoelektrani „Stanari“ instalisane snage 300 megavata, sa objektima koji čine tehničku i funkcionalnu celinu. Poseta ministarke zakazana je u 12.00 časova, a izjave za novinare predviđene su nakon uručenja upotrebne dozvole, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Investitor izgradnje Termoelektrane „Stanari“ je „EFT grupa“, a izvođač radova je „Dongfang elektrik korporejšn“ iz Kine.

„Reč je o jednoj od najvećih investicija u energetskom sektoru Republike Srpske i BiH“, navedeno je u saopštenju.

Komisija za tehnički pregled, koju je prema ovlašćenju Ministarstva, formirala Javna ustanova Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, konstatovala je da su svi radovi na ovoj tehnološkoj celini izvedeni u skladu sa izdatim dozvolama, projektnom i tehničkom dokumentacijom, uz vrlo visok kvalitet izvedenih radova i ugrađene opreme koja posjeduje sve zakonom propisane ateste, što je tokom probnog rada i potvrđeno.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Stanarima će razgovarati sa načelnikom ove opštine Dušanom Panićem. Sastanak će biti održan u kabinetu načelnika opštine s početkom u 11.00 časova.

Izvor:srna.rs

Vesna Vukajlović