Da li i vi gradite Ljubinkin legat? Prikupljeno 50% sredstava i dupliran uspeh!

Zahvaljujući podršci preko 140 donatora koji su se uključili u kampanju prikupljanja sredstava donacije.rs/ljubinkinlegat neprofitne organizacije ORCA, prikupljeno je preko polovine potrebnog iznosa za osnivanje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode u Srbiji. I ne samo to. Tokom kampanje ORCA je primila svoj drugi legat u vidu još jednog stana! Tako su se stvorili uslovi da dupliraju uspeh!

Foto: ORCA

Sve je počelo tako što je žena velikog srca, Ljubinka Vivčar, organizaciji ORCA testamentom ostavila svoj stan od 35m2 u Beogradu, verujući u važnu misiju. Želeli su da njen velikodušni gest omogući razvoj i obrazovanje novih generacija stručnjaka za dobrobit životinja i zaštitu prirode u našoj zemlji.

Jedna od njih je Slavica Squire, osnivač prvog NLP instituta i Coaching Akademije koja je sama duplirala sve ono što su polaznici njene edukacije sakupili. Na taj način je za samo jedan dan prikupljeno preko 130.000 dinara.

Istog dana, na oduševljenje i radost svih prisutnih, polaznica Bojana Stanković je ponudila da umesto novčane pomoći, zavešta svoj stan.

Da bi sakupili 100% sredstava potrebnih da Ljubinkin stan adaptiraju za život i školovanje generacija studenata koji žele da svoje karijere posvete životinjama i prirodi i tako direktno pomognu hiljadama životinja, potrebna im je i vaša pomoć!

Do kraja kampanje je preostalo samo 16 dana, uključite se što pre!

Foto: ORCA

Donirajte na sajtu donacije.rs/ljubinkinlegat ili na žiro račun 160-506090-50 (Primalac: ORCA, Stjepana Filipovića 29/16, Beograd; Svrha uplate: “Podrška otvaranju studentskog doma”) da zajedno izgradimo Ljubinkin legat.

Foto: ORCA

Ne mogu ovo bez vas!

Studentski dom će pomoći životinjama jer razvija stručne kapacitete u našoj zemlji. ORCA želi da svim vlasnicima kućnih ljubimaca budu dostupni stručnjaci koji znaju kako da reše probleme koji često uzrokuju napuštanje ljubimaca, poput: “grize nameštaj” ili “agresivan je”… Ovo je samo jedan od primera, a tu su i pitanja dobrobiti farmskih životinja, zaštite divljih životinja u prirodi i mnoga druga. Problemi su složeni, trebaju nam stručnjaci koji znaju kako da ih reše.

Studentski dom će pomoći ljudima jer će prva generacija studenata biti dve devojke od kojih će bar jedna da bude iz doma za decu bez roditeljskog staranja. Ovi mladi ljudi, nakon odlaska iz doma ili hraniteljskih porodica, otežano dobijaju studentski dom i stipendije. ORCA želi da im pruži šansu da studiraju. Na ovaj način, postupak Ljubinke Vivčar će da se umnoži u mnogo plemenitih gestova i svetlih perspektiva.

Njihova kampanja je deo šire priče – ORCA Akademije, kojom razvijaju i aktiviraju naučne i stručne kapacitete u oblasti dobrobiti životinja i zaštite prirode u našoj zemlji. Pored obezbeđivanja besplatnog smeštaja u Studentskom domu, njihovi stipendisti će imati praksu u ORCA, stručnu pomoć od njihovih mentora – profesionalaca u svojim oblastima u izradi stručno-istraživačkih radova, kontakt sa najvećim imenima iz zemlje i inostranstva (stručnjaka, institucija i organizacija) iz ove oblasti i imati priliku da tokom studiranja direktno rade za dobrobit životinja na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.

Pratite njihovu kampanju na www.facebook.com/ORCASerbia.