Da li biste zamenili tradicionalne hemijske kozmetičke preparate – jabukovim sirćetom?

Prelazak na kozmetičke preparate na biljnoj bazi nakon dugog niza godina korišćenja hemikalija za negu lica i tela može da bude složen zato što zahteva prilagođavanje organizma na nove proizvode bez toksina i veštačkih mirisa. U toku ovog procesa je moguća pojava svraba i iritacije kože.

Foto-ilustracija: Unsplash (Rawpixel)

Američka kompanija SWAY proizvodi preparate za ličnu higijenu s misijom da tranziciju s hemije na prirodu učini što bržom, lakšom i ugodnijom. Osnovni sastojak njihove kozmetike je – jabukovo sirće. SWAY pravi jedini dezodorans koji se sa neprijatnim mirisima bori zahvaljujući ovom sirćetu i drugim komponentama sličnih svojstava poput ružine vode i aloe vere.

Svojoj mešavini dodaju i esencijalna ulja antibakterijskog, antiinflamantornog i antiseptičkog dejstva. „S obzirom na to da SWAY radi na neutralisanju znoja, a ne na njegovom maskiranju, naši nežni mirisi širiće se tokom čitavog dana“, tvrdi proizvođač.

Kada se odlučuju između prirodnih i veštačkih dezodoransa, ljudi moraju ili da žrtvuju zdravlje zbog hemikalija u sastavu dezodoransu i odeću usled mrlja nastalih njihovim nanošenjem ili da se pomire sa tim da nećete imati dovoljno dugotrajnu zaštitu od znojenja – a SWAY ponosno naglašava da nudi „najbolje iz dva sveta“. Pročitajte više: https://www.lovemysway.com/pages/why-sway.

Jabukovo sirće i sami možete da isprobate u svrhe neutralisanja neprijatnih mirisa prostim nanošenjem male količine ovog proizvoda ispod pazuha. Kada se osuši, uopšte se ne oseća, ali ne gubi na delotvornosti.

Jelena Kozbašić