Čukarica dobija kanalizacionu mrežu u četiri naselja

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Tomislav Momirović i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić juče su na sastanku ragovarali o dugogodišnjem problemu sa funkcionisanjem kanalizacione mreže u jednoj od najvećih beogradskih opština.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da je problem sa postojećom kanalizacionom mrežom neophodno rešiti što pre, a najveći problem predstavlja povremeno izlivanje fekalnih voda.

Ministar je juče naveo da su usklađene sve aktivnosti u cilju izgradnje i modernizacije kanalizacione mreže u Čukarici, te da bi radovi u naseljima Umka, Ostružnica, Barič i Moštanica trebalo da otpočnu već u septembru ove godine.

“U okviru projekta Čista Srbija obezbeđeno je 86 miliona evra za izgradnju 121 kilometra kanalizacione mreže u Moštanici i 72 kilometra u Ostružnici sa postrojenjem za preradu otpadnih voda”, naveo je Momirović.

Ministar je sa direktorom kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen nedavno potpisao komercijalni ugovor o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastructure, kao i o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Ovim ugovorom biće omogućeno projektovanje i izgradnja kanalizacionih mreža, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije.

Takođe će biti omogućena sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Energetski portal