Crna Gora spremna za otvaranje Poglavlja 27 – životna sredina i klimatske promene

Vesti | Region

 

Foto: Vlada Crne Gore

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je sa ministarkom za Evropu, integracije i spoljne poslove Republike Austrije Karin Knajsl.

Konstatujući da dve države neguju dobre bilateralne odnose premijer se zahvalio Austriji na podršci Crnoj Gori u procesu evropske integracije i konstatovao da Austrija kao trenutna predsedavajuća Evropske unije ima priliku da održi politiku proširenja živom.

– Želimo da u vreme vašeg predsedavanja Evropskom unijom zadržimo dobru dinamiku pregovora – i otvaranja i zatvaranja poglavlja, rekao je predsednik Vlade Crne Gore dodajući da je Crna Gora predala pregovaračku poziciju i da je spremna za otvaranje Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promene, kao i za početak procesa zatvaranja poglavlja.

Foto: Vlada Crne Gore

Austrijska ministarka je istakla da Crna Gora među državama kandidatima ima vodeću poziciju u procesu evropskog proširenja i istakla da se uvek snažno zalaže za tretiranje regiona kao integralnog dela Evrope, što on već jeste.

Ministarka je potencirala potrebu jačanja saradnje među zemljama u regionu u procesu evropskih integracija, i pozvala Crnu Goru da nastavi na putu reformi, u čemu će imati podršku Austrije.

Predsednik Marković upoznao je ministarku Knajsl sa odličnim rezultatima ekonomske politike Vlade kao i sa prioritetima u predstojećem razdoblju.

Milisav Pajević