Crna Gora izabrana u osam najboljih MICE destinacija

Vesti | Turizam | Region

Prema godišnjem izveštaju „PRO SKY“- nemačke međunarodne korporacije specijalizovane za ocenu destinacije u delu MICE (meeting incentive, congress, events) turizma, a na osnovu ocene 450 evropskih profesionalaca iz kongresne industrije, Crna Gora našla se među osam najboljih MICE destinacija za 2019. godinu.

Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore

Tim povodom, tokom sajma uručena je nagrada „PRO SKY DESTINATION AWARD 2019“.

Interesovanje za Crnu Goru u ovom segmentu ponude iz godine u godinu beleži kontinuirani rast.

Na osnovu do sada organizovanih i ugovorenih događaja do kraja godine očekuje se porast ne manji od 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom tri dana ovog sajma na štandu Crne Gore održano je preko stotinu sastanaka sa organizatorima događaja sa emitivnih tržišta Nemačke, Rusije, Poljske, Velike Britanije, Francuske, Amerike i dr. na kojima je predstavljena ponuda destinacije i mogućnosti za organizaciju događaja u Crnoj Gori.

„IMEX“, jedan od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i incentive (motivacionih) putovanja, održava se od 21. do 23. maja u Frankfurtu.

Sajam je okupio oko 14.000 poslovnih posetilaca, od toga 3.500 izlagača iz 160 zemalja.

Većina zainteresovanih hosted buyera(kupaca) MICE događaja, prisutnih na ovome sajmu su sa tržišta Nemačke, SAD, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Skandinavskih zemalja i dr.

Milisav Pajević