CMEC zainteresovan da pokrene projekat izgradnje termoelektrana na gas

Vesti | Gas

 

Foto-ilustracija: Pixabay

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom o projektu izgradnje termoelektrana na gas u našoj zemlji.

U saopštenju se navodi da je Nikolić u razgovoru, u kojem su učestvovali i predstavnici kompanije CMEC, istakao da Srbija i Kina imaju odlične prijateljske odnose koji su učvršćeni dobrim ekonomskim vezama, dodajući da kompanija CMEC već dugi niz godina veoma uspešno posluje u Srbiji.

Razgovarali smo o projektu izgradnje termoelektrana na gas u srpskim gradovima koji imaju problem sa velikom zagađenošću vazduha zbog korišćenja uglja kao osnovnog energenta, rekao je on.

Nikolić je dodao da u Srbiji postoji zainteresovanost da se pokrene projekat izgradnje termoelektrana na gas, a u saradnji sa kompanijom CMEC on može da se realizuje.

Zamenik generalnog direktora kompanije CMEC Tong Zigang istakao je da ta kompanija već ima iskustva u realizaciji sličnih projekata i u drugim državama poput Belorusije, Pakistana i Nigerije.

Kompanija CMEC je zahvalna na poverenju koje joj se ukazuje u Srbiji i veoma je zainteresovana za dalje razgovore i stupanje u ugovorne odnose, koji bi rezultirali izgradnjom termoelektrana na gas i u Srbiji, rekao je Tong.

Milisav Pajević