CEEFOR: Postizanje energetske efikasnosti kroz izradu energetskih audita

Predstavljamo

Foto: EP

Energetska efikasnost predstavlja zbir isplaniranih i sprovedenih mera čiji je cilj korišćenje minimalne količine neophodne energije ali uz sačuvan nivo udobnosti i stopu proizvodnje. Kompanija CEEFORCentar za energetsku efikasnost i održivi razvoj obezbedila je razumniju potrošnju energije mnogim preduzećima izradivši energetske audite za njihova industrijska postrojenja.

Iz ovih preduzeća stižu proizvodi koji su vam dobro poznati: neki od njih vas okrepljuju na slavama (Knjaz Miloš), čine Vaš život slađim (Štark i Swisslion-Takovo) a ručak ukusnijim i bogatijim belančevinama (Neoplanta). Saborac na polju uštede energije ovim preduzećima bio je upravo CEEFOR. Njegovo sedište je u Beogradu, a osnovan je 2010. godine. Uspešno realizovanim poslovima u oblasti energetskih tehnologija, Centar za energetsku efikasnost i održivi razvoj nije samo umanjio troškove svojim klijentima, već i negativan uticaj štetnih komponenti koje izazivaju efekat staklene bašte, čime se ova kompanija svrstala u red domaćih kompanija koje teže društvenoj odgovornosti. CEEFOR-ov tim čini 20 stručnjaka sa dugogodišnjim radnim iskustvom u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti: od mašinskih, elektro i građevinskih inženjera, preko inženjera tehnologije, arhitekture, saobraćaja i zaštite od požora do ekonomskih i finansijskih stručnjaka i prevodilaca.

Stručna lica Centar za energetsku efikasnost i održivi razvoj i vašoj kompaniji mogu pružiti direktnu korist izradom energetskih audita, studija opravdanosti projekata, kao i pripremom potpune projektne dokumentacije i ekonomsko-finansijskih analiza, sprovođenjem tehničke kontrole i nadzora nad izgradnjom i ocenjivanjem kvaliteta primenjene tehnologije. Kroz ishodovanje mišljenja, uslova, saglasnosti i dozvola kao i kontakte sa isporučiocima opreme, kompanija nudi usluge konsaltinga i inženjeringa.

Foto: EP

U energetski efikasna rešenja, čijoj je realizaciji doprinela grupa eksperata CEEFOR-a, spadaju i dve solarne elektrane na zemlji u Kladovu snage 2 MW i solarna elektrana na objektu Robne kuće „IKEA” u Beogradu. Tim inženjera radio je i na izradi investiciono-tehničke dokumentacije za solarnu elektranu ukupne snage 9,9 MW za Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije. Naftna Industrija Srbije takođe je angažovala inženjere od 2013. do 2015. godine za pomenutu naftnu kompaniju bilo je projektovanje, ishodovanje dozvola i organizacija tehničkog pregleda za kogeneracione i gasne elektrane na teritoriji opština Kanjiža, Srbobran i Veliko Gradište.

Oblast delatnosti Centra za energetsku efikasnost i održivi razvoj nije usko vezana za elektrane. Na listu klijenata upisala se i Fabrika kartona Umka za koju su izradili prethodnu studiju opravdanosti parno-turbinskog postrojenja. CEEFOR je aktivan i na području eko-mobilnosti. Kroz aktivnosti konsultantskih usluga, tehničke i finansijske analize i projektovanje i komunikaciju sa proizvođačima potrebne opreme, izrađeno je nekoliko idejnih projekata za postavljanje stanica za punjenje elektromobila. Rezultat projekata bilo je instaliranje punjača na nekoliko lokacija u Beogradu – u prodajnom salonu BMW-a na Čukarici, javnoj garaži na Obilićevom vencu, u filijali ProCredit banke kao i na drugim lokacijama.

 

 

 

 

 

ENERGY EFFICIENT SOLUTION

CEEFOR d.o.o.

Bulevar oslobođenja 103, Beograd

W | www. ceefor.co.rs
M | info@ceefor.co.rs
T  |0114063160