CEEFOR i Energetski portal učesnici međunarodnih sajmova ’’Energija 2018’’ i ’’EcoFair2018’’

Veliko interesovanje tokom održavanja međunarodnih sajmova ’’Energija 2018’’ i ’’EcoFair2018’’ je vladalo na štandu CEEFOR-a (Centar za energetsku efikasnost i održivi razvoj), koji se svojim bogatim portfoliom pokazao pouzdanim partnerom, posebno za oblasti energetske efikasnosti u zgradarstvu i industriji, obnovlјivih izvora energije – solarna, hidro, geotermalna, energija vetra i biomasa, primene kogeneracionih postrojenja, optimizacije procesa i elektromobilnosti.

Prošlogodišnje poskupljenje struje od čak 18 odsto i mogućnost novih poskupljenja, izazvalo je veliku pažnju kompanija za projektovanje solarnih elektrana. Međutim, solarni paneli kao sastavni delovi elektrana znatno su pojeftinili u odnosu na prethodne dve godine, pa im je danas cena za 25 odsto niža.

Zaštita životne sredine je takođe jedan od razloga za sve veću potražnju solarnih panela. Zato CEEFOR kao lider u Srbiji i regionu u oblasti projektovanja solarnih elektrana, omogućuje partnerima nezavisnost od distributera električne energije i pruža svoj doprinos zaštiti životne sredine.

Na sajmu koji je trajao od 3. do 5. oktobra, okupilo se veliki broj  izlagača  iz mnogih država. Kao stalni medijski partner sajma, učestvovao je i Energetski portal.

Energetski portal svakodnevno ažurira najvažnije vesti i informacije koje su potrebne investitorima u projekte obnovljivih izvora energije (OIE), unapređenja energetske efikasnosti u industriji i zgradarstvu (EE) u Srbiji i drugim interesentima za proizvodnju „čiste“ energije,  energetsku uštedu i održivi razvoj. Posetioci sajma imali su priliku da dobiju lep poklon – štampane primerke  Magazina u kom su objavljeni jedinstveni tekstovi sa notom „čiste energije“.

Više informacija o CEEFOR-u pročitajte na: www.ceefor.co.rs.