Bujanovac dobija transfer stanicu

Srbija | Upravljanje otpadom

Foto-ilustracija: Pixabay

U okviru Programa Evropsko Partnerstvo sa opštinama, opština Bujanovac je dobila sredstva u iznosu od 200 hiljada evra koja će biti namenjena za kupovinu opreme potrebne za transfer stanicu.

Predsednik opštine Bujanovac gospodin Šaip Kamberi je za JUGpress rekao da je ovim projektom direktno podržana nabavka opreme za sakupljanje i preradu otpada u transfer stanici koja će biti proširena do kraja ove godine. Kako je naveo, u planu je da se što pre krene sa realizacijom kako bi se projekat završio do kraja 2017. godine.

U okviru plana za upravljanje otpada na teritoriji bujanovačke opštine, posebno mesto zauzima transfer stanica, gde će se obavljati selektivno razdvajanje otpada. Opština Bujanovac je i glavni projekat za izgradnju transfer stanice za upravljanje otpadom tokom 2013. godine dobila kao donaciju od Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU Progres. Ovaj projekat je deo Regionalnog plana za upravljanje otpadom Pčinjskog okruga i doprineće poboljšanju očuvanja životne sredine, kako u Bujanovcu, tako i u celom okrugu.

izvor: jugpress.com

Sandra Jovićević