Bugarska domaćin foruma o EE, OIE i UO za zemlje Jugoistočne Evrope

Region

inter_expo_center_sofiaU Sofiji u Inter Expo centru od 5. do 7. marta ove godine će se održati Izložba o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije (EE&RE Exhibition), Kongres o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije (EE&RE Congress), SEE Solar izložba o solarnim sistemima i tehnologijama (SEE Solar- South-East European Exhibition on Solar PV and Thermal Technologies), Internacionalna izložba Pametni gradovi (Smart Cities International Exhibition), zatim Konferencija o upravljanju otpadom i reciklaži (Waste Management&Recycling Conference) i Izložba o upravljanju otpadom i reciklaži (Waste Management&Recycling Exhibition) za zemlje Jugoistočne Evrope.

Na ovim događajima će biti predstavljene teme iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i upravljanja otpadom kao što su: stanje i budućnost energije iz obnovljivih izvora, daljinsko grejanje i hlađenje u Evropi, ISO sistemi 50001 i 14001, zelene bašte na krovovima zgrada, pametno ulično osvetljenje, otpad kao energija, solarni sistemi…

Tim povodom biće prisutne renomirane svetske firme iz oblasti energetike, građevinarstva, reciklažne industrije, kao i veliki broj predstavnika državnih i finansijskih institucija iz preko 15 zemalja.

Izložba i kongres o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije, kao i SEE Solar izložba o solarnim sistemima i tehnologijama za zemlje Jugoistočne Evrope održavaju već deseti put, dok se izložba i kongres o upravljanju otpadom i reciklaži organizuju petu godinu zaredom.

S.J.