BRAVO ZA TATJANU, MIHALJA I ANU: Upoznajte dobitnike Studentske nagrade za najbolji rad na temu “Održivi razvoj u doba digitalizacije” (FOTO)

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Promo

Tatjana Vujović, studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dobitnica je ovogodišnje Studentske nagrade Francusko-srpske privredne komore u iznosu od 1.000 evra čiji je pokrovitelj Schneider Electric. Drugu nagradu od 800 evra koju je uručila kompanija Elektrovat osvojio je Mihalj Bakator, doktorant Tehničkog fakulteta „Mihailo Pupin“ u Zrenjaninu. Treća nagrada i 600 evra pokrovitelja Enel PS pripala je Ani Nikolić, studentkinji treće godine Fizičkog fakulteta u Beogradu.

Na upravo završenom finalu petoro finalista je pred žirijem prezentovalo svoje disertacije na temu „Održivi razvoj u doba digitalizacije“. Pobednica Tatjana Vujović žiriju je predstavila smeo rad pod nazivom „Kada san o besmrtnosti postane stvarnost“, u kojem je pokazala model održivog razvoja na primeru zdravstva, kroz primenu ERP softvera (e-zdravstvo) i primenu nove farmacije, odnosno načine plasiranja savremenih lekova na domaće tržište, registraciju novih lekova i slično.

Radove su branile i Gordana Gligor, studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta u Subotici i Anđela Arsović, studentkinja prve godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Svaki od kandidata imao je pet minuta da prezentuje svoj rad, nakon čega su odgovarali na pitanja žirija. Ove godine, bilo je šest članova žirija među kojima su bili : prof. dr Maja Levi-Jakšić sa Fakulteta organizacionih nauka, prof. Vladimir Filipović sa Matematičkog fakulteta u Beogradu, prof. Đorđe Mitrović sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, zatim predstavnici kompanija pokrovitelja: Sonja Aleksandrić iz Schneider Electric, Vladimir Marković iz Elektrovata i Miodrag Šepa iz Enel PS.

Foto: Promo

Francusko-srpska privredna komora već sedmu godinu zaredom organizuje Studentsku nagradu, sa ciljem da animira studente i podigne njihovu svest o važnosti održivog razvoja i trendovima u korporativnom svetu. Konkurs se otvara svake godine početkom marta meseca, a od studenata se traži da napišu esej na zadatu temu vezanu za održivi razvoj. Današnje finale je bilo organizovano u Francuskom institutu u Beogradu.