Bor razvija turizam kroz širenje kapaciteta za kampovanje na Borskom jezeru

Turizam

Foto: Grad Bor

Na zahtev Upravnog odbora Auto kamping karavaning kluba na Borskom jezeru, u narednom periodu grad Bor, javna preduzeća i privatni preduzetnici pomoći će proširenje kampa. U planu je da se kamp proširi za još 50 mesta, a upravo je to jedan od načina da se razvije vid kamping turizma.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, na taj način podstiče se razvoj turizma na Borskom jezeru i izlazi u susret građaanima, jer je ovaj prostor prvenstveno namenjen ljudima iz Bora i okolnih sela.

Foto: Grad Bor

„Sa ovim proširenjem, naš kamp raspolagaće sa ukupno 300 mesta. Dogovorili smo da kamp svoje nove lokacije da prvenstveno Boranima, gde će naši sugrađani moći da postave svoje kamp-kućice na način koji je predviđen zakonom, a proširenje će znatno doprineti obogaćivanju i proširenju turističke ponude Borskog jezera.“, izjavio je gradonačelnik Bora prilikom obilaska radova u kampu.

Milikić je dodao da je u planu da se i u ovoj godini realizuje niz projekata i različitih aktivnosti koje se tiču promocije Bora kao zanimljive turističke destinacije čime će se stvoriti preduslovi za dodatno unapređenje i razvoj turizma grada Bora.

Izvor: Grad Bor