Bolje vodosnabdevanje i veća energetska efikasnost u opštini Kanjiža

Srbija

vojvodina.gov.rs kanjiza

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obišli su radove na sanaciji vodovodne mreže u opštini Knjaževac.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine gospodin Nebojša Malenković izjavio je da Vojvodina ima problem sa kvalitetom pijaće vode, ali da je Uprava u prethodnim godinama ulagala u projekte koji doprinose da sistem vodosnabdevanja bude bolji. On je istakao da je do sada za potrebe vodosnabdevanja i izgradnje kanalizacionih mreža u Vojvodini opredeljeno oko 800 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice gospodin Mihalj Nilaš dodao je da se preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine realizuju projekti koji su od velikog značaja za lokalne samouprave.

U opštini Kanjiža biće sanirano 2153 metara vodovodne mreže, odnosno biće zamenjee azbest-cementne cevi. Vrednost projekta iznosi 14.9948.087,81 dinara, a Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 13.453.279,03 dinara preko konkursa za finansiranje projekta u oblasti vodosnabdevanja i zaštite vode, dok je ostatak obezbedila opština Kanjiža.

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice, Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, opštine Kanjiže i Skupštine Vojvodine obišli su i Predškolsku ustanovu „Naši biseri“ u kojoj su izvedeni radovi na povećanju energetske efikasnosti. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 2.535.444,96 dinara za zamenu stolarije, čime je povećana energetska efikasnost i ušteda energije u pomenutom objektu.

Sandra Jovićević

foto: vojvodina.gov.rs