Ko kampuje na Suncu?

Naslov „Ko kampuje na Suncu?“ je sličan momcima koji mnogo obećavaju i ne oslikava realnu zanimljivost teksta, pa ćete nakon čitanja potencijalno ostati razočarani. Ipak, za razliku od muškaraca koji uobičajeno zavlače i mažu oči svojim damama, ja kao autorka teksta vas kao svoje čitaoce unapred upozoravam na to. Izneveriću vas! I pobogu, prestanite da zamišljate scenu iz crtanog filma u kojoj Sunđer Bob, Patrik i Lignjoslav sede oko logorske vatre, samo su u ovom slučaju, umesto na dno okeana, smešteni na površini Sunca. Izgleda da je to jedino moja bizarna zamisao! Nebitno… Prelazim na poentu.

Najodrživije kompanije na svetu

„Sve srećne porodice liče jedne na druge, a sve nesrećne porodice su nesrećne na svoj način“ je kazivanje koje bismo mogli da upotrebimo i za održive odnosno neodržive kompanije. Ipak, uprkos sličnosti, održive kompanije se razlikuju po stepenu njihove održivosti, a neodrživim će različite stvari „doći glave“.

Neočekivano rešenje za klimatske promene – devet sati radnog vremena nedeljno!

Ako sledimo tezu slovenačkog književnika Ivana Cankara da se više gorčine i patnje krije u jednom jedinom radnom satu nego u celom celcatom životinjskom životu, naše bivstvovanje na planeti Zemlji bi bilo značajno radosnije i lakše ako bismo se odmetnuli od kapitalističkog sistema vrednosti. Za nesnalažljive osobe poput mene takav podvig je osuđen na propast, ali ne bih marila kada bi se moja „gorčina i patnja“ regulisale zakonskim putem.

Eliksir mladosti je ukusniji nego što mislite: Čokolada i bademi za zdravo telo i...

Oksidacioni stres je stanje u organizmu u kome postoji neravnoteža između stvaranja slobodnih radikala i njihovog neutralisanja od strane antioksidacione zaštite organizma, kaže Wikipedia. Ako niste stručnjaci u ovoj oblasti, verovatno ste jednako zbunjeni kao i ja. Međutim, s obzirom na to da smo skloni da laički dijagnostifikujemo i sebe i bližnje i da uglavnom znamo nazive mnogih bolesti, kako bismo razumeli oksidacioni stres, mnogo nam je korisnija njegova klinička manifestacija.

Samopunjivi električni auto na solarnu energiju ugledaće Sunce 2019. godine

Nemačko preduzeće Sono Motors unelo je novinu na puteve. Njegov model Sion je trenutno u fazi testiranja i električno je vozilo. Pa u čemu je inovacija, zapitaćete se. Sion je automobil koji napaja sam sebe – ali i druge. Energiju koju proizvedu fotonaponski paneli ugrađeni na krov, vrata i poklopac motora Siona, vlasnik može da koristi ne samo za punjenje svog četvorotočkaša, već i drugih vozila, ali i privatnih kuća. Zahvaljujući tehnologiji dvosmernog napajanja, Sion ne samo da stvara, već i obezbeđuje struju. Navedena karakteristika pretvara ovaj neobičan auto u „elektranu na točkovima“.

Kriza u Nemačkoj zbog usporene reciklaže: Mi po kiši ispijamo pivo na Beer Festu,...

Još jedan četvrtak, još jedan post na blogu Energetskog portala. Dok Beogradom pivo teče u potocima jer je u toku Beer Fest, Berlin i drugi nemački gradovi nisu iste sreće. Leto je i dalje u punom zamahu i, iako je nama u Srbiji nepojmljivo s obzirom na tmurne vremenske okolnosti kod nas, druge evropske zemlje suočavaju se sa vrućinama. Pivare širom Nemačke muče se kako bi zadovoljile potražnju žednih Nemaca za pivom kao rashladnim sredstvom.

Otkud ekološki standardi na Fudbalskom prvenstvu i zašto ih Maradona ne poštuje?

Postoje različiti građevinski alati za potvrđivanje „ozelenjenosti“ i „ekologičnosti“ konstrukcija, a neki od njih su LEED i BREEAM sertifikati. U skladu sa svojom posvećenošću zaštiti životne sredine, FIFA je u izgradnju i obnovu svih zvaničnih fudbalskih stadiona prvenstva integrisala princip održivog razvoja, koji su i ovogodišnji organizatori, Rusi, morali da dostignu.