Da li će „Tesla“ nadmašiti proizvođače dizelaša i benzinaca po broju proizvedenih vozila?

Najveći broj automobila 2017. godine proizvela je kompanija „Tojota“, i to oko 10,5 miliona komada. Zajedno sa drugoplasiranim „Folksvagenom“ na tržište je izbacila gotovo 20,8 miliona novih motornih vozila. Plan američkog proizvođača elektromobila „Tesla“ o godišnjoj proizvodnji od čak 20 miliona četvorotočkaša zvuči još fascinantnije kada se stavi u komparativnu perspektivu. To je, dakle, tek nešto manje od zbirnog rezultata dva velika i iskusna predstavnika auto-industrije.

Šatori nisu samo za svadbe: Kako bi se ubrzala proizvodnja, Teslini električni automobili se...

Kako bi ispunio svoje ambiciozne ciljeve i u nedelju dana sa fabričke trake „izbacivao“ 5 hiljada Teslinih modela 3S, umesto postignutih 3,5 hiljade, Masku je bila neophodna još jedna montažna fabrika koju je, u nedostatku vremena za izgradnju nove hale, smestio pod šator. Maskov nesvakidašnji objekat podignut je u gradu Fremontu, u saveznoj američkoj državi Kaliforniji.

Dobro došli na blog Energetskog portala!

Od danas na Energetskom portalu, u okviru bloga, moći ćete da čitate zanimljivosti o obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, održivom razvoju i, ponekad, o „zelenim“ pikanterijama u životu autorke. Na ovom mestu zajednički ćemo se dotaći mnogih aktuelnih tema na, nadam se, zabavan, ali svakako manje formalan način nego u okviru sekcije „Vesti“.