Traži se srpski Dejvid Atenboro

Zidno slikarstvo predstavlja svojevrstan način da se oda pošta nekoj ideji ili ličnosti. Britanci su stoga u maju odlučili da zid jedne prodavnice tropskih riba, smeštene u istočnom Londonu, osveže likom Sera Dejvida Atenboroa, proslavljajući tako njegov rođendan i ljubav prema prirodi dugu 93 godine. Dejvid Atenboro je britanski voditelj i prirodnjak. Njegovo najčuvenije delo jeste serijal dokumentarnih emisija objedinjenih pod naslovom „Život“.

Kriza u Nemačkoj zbog usporene reciklaže: Mi po kiši ispijamo pivo na Beer Festu,...

Još jedan četvrtak, još jedan post na blogu Energetskog portala. Dok Beogradom pivo teče u potocima jer je u toku Beer Fest, Berlin i drugi nemački gradovi nisu iste sreće. Leto je i dalje u punom zamahu i, iako je nama u Srbiji nepojmljivo s obzirom na tmurne vremenske okolnosti kod nas, druge evropske zemlje suočavaju se sa vrućinama. Pivare širom Nemačke muče se kako bi zadovoljile potražnju žednih Nemaca za pivom kao rashladnim sredstvom.

Šta je glavno na Glavnoj železničkoj stanici: U Beogradu katanac, u Cirihu džinovsko drvo

Glavna železnička stanica u Beogradu izgrađena je 1884. godine, kada i prva pruga u Srbiji, od Beograda do Niša. Građena je prema planovima arhitekte Dragutina Milutinovića i ima status spomenika kulture od velikog značaja. Prvi voz sa ove stanice krenuo je ka Zemunu uz dvorske počasti, 20. avgusta 1884. godine u 15 sati, a prvi putnici bili su kralj Milan, kraljica Natalija i prestolonaslednik Aleksandar Obrenović, na putu ka Beču. Poslednji voz je sa Savskog trga, pak, ispraćen uz pesmu „A sad adio“, 29. juna 2018. godine u 21.40 sati, ka Budimpešti. Gradski čelnici najavljuju da će zdanje biti pretvoreno u istorijski muzej Srbije.