Biogradska gora sve posećeniji nacionalni park

Vesti | Region

U Nacionalnom parku Biogradska gora zadovoljni su posetom turista, koja je ove godine bolja za oko 20 odsto u odnosu na prethodnu, koja je bila rekordna, rekao je Mile Rnković iz NP Biogradska gora.

Foto: MORT

Očekivanja su, kako je rekao, da će sezona biti bolja od prošlogodišnje.

„Cenovna politika se nije menjala zadnjih nekoliko godina. Ulaznica u NP košta tri evra po osobi, evro i po za organizovane grupe studenata i učenika, a deca do 12 godina ne plaćaju ulazak“, rekao je Rnković u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Kad je reč o sadržajima koji se naplaćuju u parku su vožnja čamcem i kajakom, i one su ostale nepromenjene – osam evra za čamac i pet evra za kajak.

„Ove godine novi sadržaji su Botanička bašta, tako da neprekidno radimo sa agencijama i turoperatorima da turisti u što većem broju posete botaničku baštu“, rekao je Rnković.

On je kazao da su ove sezone mislili i na najmlađe posjetioce, tako što su napravili zabavni park na obali jezera s kompletnim mobilijarom.

Govoreći o strukturi turista, viš od 80 odsto njih su stranci.

„Organizovani dominiraju Rusi, Ukrajinci, Česi, a individualno gosti iz Zapadne Evrope – Francuzi, Nemci, Italijani. Da pomenem i naše turiste, tu su tradicionalno turisti i Srbije i regiona“, istakao je Rnković.

Milisav Pajević