BiH: Još 2 nedelje do najvećeg sajma o OIE, vodama i zaštiti životne sredine

Ovogodišnji, peti po redu internacionalni sajam i konferencije, RENEXPO® BIH, fokusiran na unapređenje ulaganja u BiH, biće otvoren u kongresnom centru hotela Hills, 24. i 25. oktobra ove godine u Sarajevu.

Istaknuti sajamsko-konferencijski događaj kao i prethodnih godina omogućiće učesnicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete kao i razmenu znanja sa više od 1.500 stručnih sajamskih posetilaca i 700 učesnika konferencija.

Besplatnu ulaznicu na sajam možete preuzeti na sledećem linku: http://www.cloud.dow-media.com/de/freeticket_bih/?L=0&c=RU5FUkdFVFNLSSBQT1JUQUwg.

Foto: RENEXPO

Oko 80 domaćih i inostranih kompanija imaće priliku predstaviti napredna rešenja, tehničku opremu, poslovne i finansijke modele u oblastima: energetske efikasnosti, korišćenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdevanja i otpadnih voda, upotrebe čvrstog otpada i reciklaže, kao i aspekte za unapređenje ekoloških i ekonomskih standarda.

USAID, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Privredne komore BiH, Federacije  i Republike Srpske, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, su samo neki od institucionalnih partnera koji će biti prisutni u sajamskom i u konferencijskom programu sajma.

Konferencije idu u korak sa zahtevima tržišta i vesnici su novih trendova kao što su grupno finansiranje-Crowdfunding, Održivi transport, Sistem energetskog menadžmenta u BiH.

Uvek aktuelna tema: HIDROENERGIJA

Globalno pitanje očuvanja voda i izgradnje MHE je pitanje koje zahteva pažnju struke. U sajamskoj izložbi ovo je najzastupljenija tema, te je konferenciji hidroenergije: Male hidroelektrane u BiH, data posebna važnost prvog dana sajma. Dr. Miroslav Marence iz UNESCO-IHE Delft, predstaviće međunarodnu praksu u postojećim evropskim okvirima, a predstavnik GIZ ProRE, gospođa Naida Taso hidrološke podatke potencijala BiH.

Celokupan konferencijski program pogledajte na sledećem link:  http://www.renexpo-bih.com/bs/konferencije/program-konferencije/.

Organizator sajma, nemačka grupacija REECO Group omogućila je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obaveznu online registraciju: http://www.renexpo-bih.com/bs/registracija-za-konferenciju/.

RENEXPO® BiH je idealna prilika za povezivanje BiH tržišta sa inostranim investitorima i daje uvid u važne tržišne informacije.

Više informacija na web stranici: www.renexpo-bih.com.