BiH i Mongoliju muči zagađenje vazduha

Vesti | Region

 

Foto: Federalno ministarstvo zaštite životne sredine i turizma

Foto: Federalno ministarstvo zaštite životne sredine i turizma

Federalna ministarka zaštite životne sredine i turizma Edita Đapo primila je u nastupnu posetu nerezidentnu ambasadorku Mongolije u Bosni i Hercegovini Battungalag Gankhuurai, sa kojom je razgovarala o mogućnostima bilateralne suradnje u oblasti zaštite životne sredine i turizma.

Ambasadorka je naglasila da je građanima Mongolije Bosna i Hercegovina prilično dobro poznata i da ima mogućnosti za saradnju, kao da su građani ove zemlje zainteresovani za posetu Bosni i Hercegovini i obilazak njenih znamenitosti.

Što se tiče zaštite životne sredine, kazala je da se obe zemlje susreću sa sličnim izazovima, kao što je zagađenje vazduha uzrokovano primenom tradicionalnih energenata i industrija.

Ukratko predstavivši najbitnije znamenitosti i događaje u Bosni i Hercegovini, ministarka Đapo je naglasila kako je Bosna i Hercegovina mala zemlja, sa mnogo znamenitosti, prirodnih lepota i bogatim kulturno- istorijskim nasleđem.

– Jedinstvo različitosti je posebna vrednost, jer je Bosna i Hercegovina oduvek bila mesto susreta različitih civilizacija, kultura i religija, Istoka i Zapada. Naša prirodna bogatstva – prekrasne reke, vodopadi, jezera i širom sveta poznate olimpijske planine – sve zajedno dovelo je Bosnu i Hercegovinu među poželjne turističke destinacije,  kazala je Đapo, saopšteno je iz Federalnog ministarstva zaštite životne sredine i turizma.

Milisav Pajević