Bez privremenih objekata na Crnom jezeru

Vesti | Region

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je da će staviti van snage Plan privremenih objekata u Nacionalnom parku Durmitor, ako i kada dobije odluku SO Žabljak kojom povlače ranije dato mišljenje na ovaj Plan.

Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Građani Žabljaka su, na sastanku koji je organizovali Udruženje turističkih radnika Žabljaka, u prepunoj sali SO Žabljak jasno iskazali stav da ne žele privremene objekte pored Crnog jezera.

„Ukoliko vi kao građani ne želite ovakvo rešenje, što se mene tiče, od rampe do Crnog jezera nema privremenih objekata“, poručio je ministar Radulović.

On je rekao da je jedina budućnost turizma ovog kraja ekskluzivni, a ne masovni turizam jer fizički ne može stati dovoljno ljudi da prihodi pokriju troškove.

„Uspeli smo da dovedemo dva ozbiljna brenda sa pet zvezdica na Žabljak i u ovoj kategoriji će biti 350 kreveta u ovoj opštini“, poručio je Radulović i dodao da su sadržaji koji su se našli u Javnom pozivu za privremene objekte crpeni iz strateških dokumenata same opštine, u kojima se pominju razvoj turističke ponude, avanturistički parkovi i drugo.

Podsetimo, odbornici Skupštine Opštine Žabljak jednoglasno su prošlog četvrtka doneli zaključke kojima predlažu Ministartstvu održivog razvoja i turizma da stave van snage Plan privremenih objekata u delu koji se odnosi na Nacionalni park Durmitor i da ponište tender za izvođenje radova na izgradni komunalne infrastrukture u delu ulice Jovana Cvijića pod rampe do Crnog jezera.

Milisav Pajević