Bespovratna sredstva za mlade poljoprivrednike Novog Sada – 90 odsto od troškova investicije

Hrana

Grad Novi Sad javnim pozivom opredelio je 23 miliona dinara za podršku mladima u ruralnim područijima na teritoriji ovog grada. Bespovratna sredstva dodeljuju se u iznosu od 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Foto-ilustracija: Pixabay

Novac koji se dodeljuje po ovom pozivu namenjen je za podršku investicijama za razvoj i unapređenje u sektoru proizvodnje voća, grožđa, povrća i cveća. Novac može da se upotrebiti i za nabavku nove mehanizacije, mašina i opreme za primarnu i dopunsku obradu zemljišta, setvu, sadnju, prihranjivanje, đubrenje, rezidbu, berbu, žetvu i transport, kao i za kupovinu novih plastenika i prenosne opreme za proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Maksimalan iznos koji jedno fizičko lice, a nosilac gazdinstva može da ostvari je 1.200.000 dinara.

Uslovi javnog poziva, osim da je gazdinstvo u aktivnom statusu je i da je upisano u Registar nakon 1. januara 2018. godine, da nosilac gazdinstva ima navršenih 18. godina, a ne više od 40 i da nije koristio sredstva za podršku mladima u ruralnim područijima.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja poziva, a najkasnije do početka juna. Obrazac za prijavu možete preuzeti ovde.

Detaljnije o podnošenju prijave i uslovima konkursa, možete saznati ovde.

Podsetimo, nakon što je budžet Pokrajine skupštinskom odlukom pretrpeo određene ‘rezove’, stiglo je obaveštenje za podnosioce prijava po konkursu za mlade poljoprivrednike da se ‘privremeno zastaje sa dodelom sredstava’.

Autorka: Julijana El Omari

Izvor: Agroklub.rs