Besplatna edukacija mladih u oblasti organske proizvodnje

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto-ilustracija: Pixabay

Besplatna edukacija mladih ljudi do 25 godina koji žele da nauče kako doći do organske proizvodnje, besplatno pola hektara zemlje, seme i vlasništvo nad svim proizvedenim – ovako je glasila ponuda koju je Zoran Radovanović objavio nedavno na svom fejsbuk profilu.

Radovanovic je obećao besplatnu šestomesečnu obuku u imanju Trbušani (6km od Čačka) za najmanje 10 zainteresovanih mladih osoba. Svi koji žele da nauče i primene znanje o organskoj proizvodnji i da nauče kako da proizvode hranu za sopstvene potrebe mogu da se prijave na mejl adresu navedenu na njegovom profilu.

Radovanović je iz Prijevora kod Čačka i sličnu akciju je organizovao 2015. godine, a za svoju proizvodnju od 2013. godine ima sertifikat o organskoj proizvodnji. Želi kako kaže da promoviše ovaj zdrav način ishrane i napominje da zainteresovani ne moraju celu sezonu da provedu tu, nego svako u skladu sa mogućnostima.

Zainteresovani bi određenim danima bi radili na njegovim parcelama, kada bi stekli nova saznanja o organskoj proizvodnji, dok bi ostalim danima radili na svojim parcelama. Seme bi dobili na poklon. Na edukaciji mogu saznati o pripremi, setvi, zaštiti, prihrani, berbi, preradi u organskom sistemu proizvodnje. Radovanović je mislio na sve, pa tako polaznici mogu iznajmiti stan u gradu po ceni od 2e dnevno za vreme trajanja obuke.