Beogradsko „Zelenilo“ otklanja posledice snežnih padavina

Vesti

Foto: Grad Beograd

U toku jučerašnjeg dana i noći, ekipe Operativnog tima za hitne intervencije JKP „Zelenila – Beograd” sanirale su prelomljena stabla i grane na 103 lokacije širom Beograda.

Tokom dana i dok god za to bude potrebe, radnici nastavljaju da otklanjaju posledice snežnih padavina.

– Iako radnici „Zelenila” svakoga dana tokom čitave godine, vrše redovne mere nege na stablima, sada, usled težine vlažnog snega koji se zadržava na krošnjama, dolazi do preloma grana ili stabla, pojasnio je Dražen Tica, direktor Sektora javnih zelenih površina ovog preduzeća.

Intervencije su vršene na nekoliko lokacija na kojima su delovi stabala pali na ulicu i na kratko zaustavili ili otežali saobraćaj.

„Zelenilo” je intervenisalio u ulici Kneza Višeslava, zatim na uglu Braće Baruh i Visokog Stevana, kao i u ulicama Jove Ilića, Vodovodskoj, Svetozara Markovića, Prote Mateje, Siminoj, Visokog Stevana i Krunskoj, gde su stabla ili grane padale na kolovoz, a ekipe su u najkraćem roku izlazile na teren i omogućavale ponovno neometano odvijanje saobraćaja.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Centru za informisanje JKP „Zelenilo – Beograd“ radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi JKP „Zelenilo – Beograd”, Bulevar Vojvode Mišića 85a, na broj telefona 2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa, navodi se u saopštenju iz ovog preduzeća.

Milisav Pajević