Beograd ulaže u izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda

Menadžer grada Beograda gospodin Goran Vesić izjavio je za TV Pink da je raspisan tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Međulužju u vrednosti od 179 miliona dinara.

On je dodao da će se više od 100 projekata u vrednosti od 8,3 milijarde dinara realizovati u ovoj godini preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda. Od velikih projekata to su postrojenje za preradu otpadnih voda Pinosava u vrednosti od 199 miliona dinara, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda Beli Potok, za koji će uskoro biti raspisan tender u vrednosti od 170 miliona dinara. Takođe, trenutno radimo i kanalizaciju u naselju Braće Jugovića u Obrenovcu u vrednosti od 76 miliona dinara, tu su i radovi na reni-bunaru u Obrenovcu, čija vrednost je 108 miliona dinara, kanalizacija u naselju Braća Marić u Krnjači od 90 miliona dinara, kaoi i radovi na izradi tehničke dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda u Velikom Selu.

Kako je istakao, u Beogradu će biti postavljeno 150 stanica javnih bicikala, a biće povećan i broj biciklističkih staza.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević