Beograd mora ubrzati proceduru izdavanja građevinskih dozvola

Vesti | Srbija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je juče sastanku Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na „Duing biznis“ listi Svetske banke o uslovima poslovanja, kojim je predsedavala potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Foto: Vlada Republike Srbije

Na sastanku je analizirana realizacija mera iz Akcionog plana za unapređenje pozicije Srbije na pomenutoj listi, gde je konstatovano da su Ministarstvo pravde, Ministarstvo privrede, Ministarstvo rudarstva i energetike, Republički geodetski zavod i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu realizovali ili započeli realizaciju dogovorenih mera.

Mihajlović je istakla da najveći problem postoji sa Sekretarijatom za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda, koji u svom delokrugu mora da bude znatno efikasniji, jer se brzina izdavanja građevinskih dozvola u glavnom gradu posebno odražava na rejting Srbije na „Duing biznis listi“.

Sastanku su prisustvovali i ministarka pravde Nela Kuburović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Milisav Pajević