Beograd dobro funkcioniše u otežanim vremenskim okolnostima

Vesti | Srbija

Foto> Grad Beograd

Generalno grad dobro funkcioniše, službe rade na kvalitetan način svoj posao, a od prestanka snega do jutros, do kretanja gradskog prevoza, očišćene su ulice prvog prioriteta, rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević u jutarnjem programu Prve televizije.

– Dugujemo zahvalnost svim ljudima koji rade u Zimskoj službi, „Beograd-putu”, „Gradskom zelenilu” „Čistoći” i „Beogradskim elektranama”, jer zaista ulažu ogromne napore da bi se život u Beogradu nesmetano odvijao u ovim otežanim vremenskim okolnostima, rekao je Nikodijević.

On je naglasio da je normalno da kada padne sneg bude otežano kretanje saobraćaja i da je zbog razlike u temperaturi u toku noći i dana moguće da dođe do kvarova na vodovodnim i toplovodnim mrežama.

– Sinoć je bilo intenzivnijih padavina i očišćene su ulice prvog prioriteta. Saobraćaj se normalno odvija i nije bilo skraćenja linija javnog prevoza, istakao je Nikodijević.

Predsednik gradske skupštine naglasio je da je sada na redu da se očiste ulice drugog prioriteta u roku od 48 sati.

– Očekujem da će do sutra po podne biti očišćene sve ulice drugog prioriteta. U gradu sve dobro funkcioniše i kada je u pitanju snabdevanje toplotnom energijom. Nema kvarova sem jednog većeg kvara od pre tri dana koji je uspešno otklonjen,  rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, u otežanim okolnostima moguća je pojava pojedinačnih incidenata i iskakanja iz sistema kao što su zastoji, izletanje sa puta i slično.

– Normalno je da dođe do nepredviđenih pojedinačnih problema. Uzima se u obzir da je konfiguracija terena brdovita, te da nije lako prići svim ulicama i da je više od 2.500 kilometara prvog i drugog prioriteta, kao i da ne koriste svi zimsku opremu. Ono što je najvažnije jeste to da grad dobro funkcioniše i da ćemo u ovim okolnostima otkloniti sve nepredviđene probleme, zaključio je Nikodijević.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević