Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj

Mobilnost

Foto: Udruženje parkirališta Srbije

Udruženje parkirališta Srbije uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Privredne komore Srbije, 22. juna 2018. u Novom Sadu, pokrenulo je kampanju „AUTOMOBIL PARKIRAJ, OKOLINU SAČUVAJ” sa ciljem podizanja svesti u javnosti o uticaju saobraćaja na životnu sredinu i značaju podsticanja i razvoja eko mobilnosti kod nas.

Foto: Udruženje parkirališta Srbije

Kampanja se organizuje u saradnji sa predstavnicima lokalnih samouprava i lokalnih parking preduzeća koji će predstaviti planove i aktivnosti koje preduzimaju za razvoj održivog saobraćaja, kao što su izgradnja zelenih garaža, promovisanje biciklističkog saobraćaja kroz projekte „Parkiraj i bicikliraj“, „Parkiraj i vozi“, upotrebu električnih automobila i postavljanje punjača na pristupačnim lokacijama u garažama i na parkinzima kao i niz drugih aktivnosti.

Foto: Udruženje parkirališta Srbije

Kampanjom će biti obuhvaćeni svi veći regionalni centri u Republici Srbiji, a želja nam je da u projekat uključimo i sve zainteresovane sredine kako bi smo sa ciljevima kampanje upoznali što veći broj građana.

Udruženje parkirališta Srbije je osnovano 18. decembra 2001. godine od strane ovlašćenih preduzeća, koja se bave organizovanjem parkiranja u gradovima Republike Srbije. Za sedamnaest godina postojanja uspeli smo da značajano doprinosemo razvoju parking delatnosti kod nas i unapređenju rada naših članica. Danas Udruženje parkirališta Srbije okuplja trideset i sedam članica javno-komunalnih parking preduzeća iz Srbije i regiona, a kao punopravna članica Evropske parking asocijacije u prilici je da ostvaruje i značajnu međunarodnu saradnju.