Austrijska kompanija zainteresovana za ulaganje u OIE u Negotinu

Srbija

opstina negotinPredsednik opštine Negotin, gospodin Milan Uruković, 28. januara 2014. godine sastao se sa predstavnikom firme „Energic GmbH“ gospodinom Krešimirom Feletarom u vezi ulaganja ove kompanije u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u ovoj opštini.

Naime, kompanija „Energic GmbH“ iz Beča zainteresovana je za ulaganje u izgradnju vetroparka, toplana na biomasu i korišćenje komunalnog otpada za proizvodnju električne i toplotne energije u Negotinu.

Na sastanku je postignut dogovor da predstavnici opštine Negotin i JKP „Badnjevo“ u narednom periodu dostave potrebne podatke ovoj kompaniji kako bi se omogućila dalja saradnja.

Saradnja između opštine Negotin i kompanije „Energic GmbH“ započela je u novembru 2013. godine, kada je u Beču, u Ambasadi Republike Srbije, predstavljena prezentacija Regionalne organizacije za razvoj istočne Srbije (RARIS) „Na istoku nešto novo“ čiji je cilj bio da privuče investitore u osam opština zaječarskog i borskog okruga. Tom prilikom je gospodin Miloš Uruković istakao da postoji čak 51 lokacija za ulaganje u ovom delu Srbije.

Kompanija „Energic GmbH“ iz Beča bavi se investiranjem u obnovljive izvore energije, u vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane. Od 2000. godine izgradili su projekte u oblasti OIE čija je instalisana snaga veća od 400MW.

S.J.
Foto: negotin.rs