Aplikacija „Plavo zelena mapa Srbije“

Turizam | Srbija

plavo-zelena-624x575

Centar za unapređenje životne sredine krajem aprila na festivalu Supernatural predstavio je prvi put aplikaciju „Plavo zelena mapa Srbije“, nakon čega je usledilo predstavljanje u Beogradu i Novom Sadu.

Android aplikacija pruža uvid korisnicima u različite lokacije kao što su zaštićena područja, parkovi u urbanim sredinama, Telenor internet parkovi. Osim toga, korisnici imaju mogućnost da pogledaju zanimljivosti vezane za određena mesta, ugostiteljsku ponudu, ali i uputstva kako stići do željenog odredišta. Na dopunjenoj aplikaciji „EcoVirtour“ svi zainteresovani mogu da pogledaju informacije o 15 nacionalnih parkova, specijalnih rezervata i aprkova prirode koji obuhvataju Đerdap, Taru, Kopaonik, Deliblatsku peščaru, Obedsku baru, Bagremar, Goliju, Frušku goru, Gornje podunavlje, Staru planinu, Koviljsko-petrovaradinski rit.

Programski direktor Centra za unapređenje životne sredine gospodin Vladan Šćekić izjavio je da aplikacija promoviše zaštitu životne sredine i eko turizam.

Program Plavo zelena mapa Srbije realizuje se uz pomoć Telenor Fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, i podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Turističke organizacije Beograda.

Aplikacija je dostupna na srpskom i engleskom jeziku, a može se preuzeti besplatno putem interneta sa Google Play Store.

Energetski portal

foto: personalmag.com