AP Vojvodina uložila više od 700 miliona dinara u vodosnabdevanje

Vesti | Održivi razvoj

 

Foto: Pokrajinska vlada

Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada u protekle dve godine investirala je više od 700 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u 55 sela u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, izjavio je  predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je nakon obilaska radova na opremanju i povezivanju bunara na izvorištu „Irig“ i uručenja ugovora iz oblasti vodosnabdevanja, koje je upriličeno u Neradinu u opštini Irig, rekao da je to jedno od najvažnijih pitanja u Vojvodini jer, kako je istakao, i dalje veliki broj opština i naseljenih mesta nema kvalitetnu pijaću vodu.

– Politika Pokrajinske vlade je jasna. Cilj nam je da održimo nivo finansiranja u oblasti izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u naseljenim mestima širom Vojvodine, naveo je Mirović.

U cilju povećanja kvaliteta vode i unapređenja vodosnabdevanja Pokrajinska vlada će naredne godine, kako je najavio, izdvojiti i značajnija sredstva u ove namene.

– Predstavnicima 20 lokalnih samouprava su uručeni ugovori za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u vrednosti više od 350 miliona dinara i to je veoma značajno za Vojvodinu, kazao je predsednik Mirović.

Milisav Pajević