Antić na Berlinskom dijalogu o tranziciji u oblasti energetike

Srbija

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić učestvovaće na Berlinskom dijalogu na temu tranzicije u oblasti energetike, koji se održava 17. i 18. aprila, na nivou ministara energetike i spoljnih poslova.

Skup organizuje Federalna vlada Nemačke, a Antić učestvuje na poziv nemačkog ministra ekonomskih poslova i energetike Petera Altmajera i državnog ministra u Federalnom Ministarstvu spoljnih poslova Nilsa Anena.

Na marginama dijaloga, ministar će u Berlinu imati niz bilateralnih susreta sa kolegama iz drugih država, predstavnicima nemačkih kompanija koje već posluju u Srbiji, ali i onih koje su zainteresovane za investiranje na našem tržištu.

Berlinski dijalog je međunarodna platforma koja, pored visokih zvaničnika zemalja učesnica, okuplja privatni i javni sektor i omogućava razgovore o održivim konceptima za započetu transformaciju energetskog sektora.

Događaj će okupiti približno 2.000 učesnika, kao što su generalni i izvršni direktori, menadžeri, rukovodioci odeljenja iz više od 90 zemalja, kako bi razgovarali o načinima na koje nacionalne vlade i zainteresovani učesnici iz energetskog sektora mogu da doprinesu ispunjenju ambicioznih ciljeva definisanih Pariskim sporazumom i Agendom do 2030. godine.

Pored dvodnevnog programa konferencije, učesnici imaju priliku da se priključe i događajima u okviru Berlinske nedelje energetike od 16. do 20. aprila, sa ciljem da se razgovori o energetskoj tranziciji prošire na srodne teme i omoguće bolji uvid u perspektivu o tehnologijama, iskustvima i poslovnoj praksi.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević