Akcijom NP Durmitor uklonjene gume iz tunela kod reke Ljutice

Vesti | Region

Nacionalni park „Durmitor“ je uz angažovanje firmi „Crnogoraput“ i „Tara River Ekspres“ uklonio gume iz tunela kod reke Ljutice.

Foto: pixabay

Kako napominju u NP, preduzeće „Crnagoraput“ je angažovalo kamion za transport guma koje su uklonjenje iz tunela, utovarnu mašinu obezbedila je firma „Tara river ekspres“, a značajno je pomoglo u fizičkim radovima desetak radnika Nacionalnog parka „Durmitor“.

Nacionalni parkovi Crne Gore se zahvaljuju svim učesnicima akcije koji su uz velike napore uspeli da na najbolji način realizuju akciju uklanjanja otpada iz ovog objekta. U cilju očuvanja bogatih prirodnih vrednosti,

Nacionalni parkovi Crne Gore pozivaju predstavnike privrede i sve one koji žele da daju svoj doprinos u očuvanju zaštićenog područja da pomognu u osmišljavanju sličnih aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

Apeluju na svest građana, posebno onih koji gravitiraju NP „Durmitor“, da se odgovorno odnose prema ovom prostoru i bacaju otpad isključivo na mesta namenjena u te svrhe.

Samo odgovornim odnosom svih građana prema zaštićenoj prirodi možemo doprineti njenom trajnom očuvanju i unapređenju za sve buduće generacije.

Milisav Pajević