Akcija „Ne prljaj, nemaš izgovor“ održana u Zrenjaninu

 

Foto: https://www.zrklik.com

Foto: https://www.zrklik.com

Predstavnici kompanije SBB, zajedno sa radnicima JKP „Čistoće i zelenila“ očistili su poslednjeg dana avgusta, Žitni trg u Zrenjaninu.

– Ove godine kompanija SBB je u okviru akcije „Ne prljaj, nemaš izgovor“ posle Pančeva, Kragujevca, Sombora, Šapca, Valjeva, Niša i Trstenika stigla je u Zrenjanin i pomogla da se očisti Žitni trg. U fokusu su nam gradovi gde se održavaju masovne manifestacije kao što su „Dani piva“. Zahvaljujem se ljudima iz Gradske uprave Zrenjanina i Javno komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ na pomoći i razumevanju, izjavila je Dušanka Dragičević, agent prodaje SBB.

Uz zahvalnost kompaniji SBB, u ime građana Zrenjanina, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić apelovao je na građane da za sobom ostavljaju što manje otpadaka, posebno kada je reč o mestima kao što su i parkovi i jezeraBegejske petlje“.

Danijela Tančić, menadžer za odnose sa javnošću Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina, naglasila je da je malo tako socijalno odgovornih kompanija koje brinu o čistoći i uređenosti naših gradova, kao što je SBB, čemu je zrenjaninsko preduzeće dalo punu podršku.

Akciju „Ne prljaj. Nemaš izgovor“ podržalo je 30 javnih ličnosti. U 19 gradova Srbije postavljeno je 21 igralište. Podeljeno je 40.000 biorazgradivih torbi, a oko 17.500 dece videlo je predstavu „Ne prljaj. Nemaš izgovor“.

Milisav Pajević