Akcija pošumljavanja Spomen parka u Leskovcu sa 180 stabala

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Grad Leskovac

U sredu, 20. novembra, Odeljenje za zaštitu životne sredine započelo je sprovođenje akcije pošumljavanja javne zelene površine Spomen parka i zone zelenila, za šta je izdvojeno oko milion dinara.

U okviru ove akcije biće zasađeno 180 drvorednih sadnica javora, jasena, crnog bora i hrasta, sadnica starih 7 godina.

Na konferenciji za medije obratila se Marija Rajković, član Kabineta gradonačelnika, koja je tom prilikom izjavila: „Da očuvanje životne sredine nije samo puka forma u našem gradu već da ima svoju suštinu pokazuju brojne akcije koje organizujemo: akcija uređenja javnih površina i uklanjanja deponija vikendom preko pošumljavanja, edukativnih programa i radionica.

Danas prirodi dajemo ono što joj pripada i šaljemo o jednu važnu poruku široj javnosti – da je obaveza svih nas da sačuvamo prirodu kako bi ona sačuvala nas, jer mi planetu Zemlju nismo nasledili od svojih dedova i očeva nego smo je pozajmili od svojih potomaka“, dodala je Rajkovićeva, čestitavši tom prilikom svoj deci njihov dan – Svetski dan prava deteta – u nadi da će se sa školama i roditeljima priključiti akciji zarad lepše i zdravije budućnosti svih nas.

Izvor: Grad Leskovac