Akcija „Letʼs Do It Montenegro“ na Skadarskom jezeru

Vesti | Region

 

Foto: nparkovi.me

U okviru akcije „Letʼs Do It Montenegro“ kojom se obeležava Svetski dan uklanjanja otpada, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore u saradnji sa ADP „ZID”-om organizuje akciju čišćenja na prostoru Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Pored redovnih aktivnosti Nacionalnog parka na uređivanju prostora, akcija čišćenja će se organizovati danas, na više lokacija u granicama i van granica Parka.

– Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore pridružuje se akciji uređivanja prostora koju organizuje ADP „ZID” u okviru ʼLets Do it Montenegroʼ u kojoj će učestvovati zaposleni iz Uprave JPNPCG i svih pet organizacionih jedinica nacionalnih parkova. Našim učešćem želimo da doprinesemo globalnoj akciji koja ima za cilj uklanjanje otpada i zaštitu prirode i životne sredine, kao i da podstaknemo predstavnike lokalnih uprava i zajednica da se u što većem broju pridruže zaposlenima iz Parkova u ovoj akciji toga dana, kao i u svim narednim, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica povodom organizovanja akcije.

Kako bi povećali motivaciju građana da se u što većem broju odazovu i na odgovoran način doprinesu zaštiti životne sredine, osim kroz podršku zaposlenih, JPNPCG se priključuje akciji obezbedivši nagrade za najaktivnije učesnike i koordinatore akcije, kao što su rafting rekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, poseta Parkovima i Centrima za posetioce.

Akcija čišćenja se realizuje u sklopu svetskog pokreta „Let’s do it”, u svim gradovima Crne Gore i u još 150 država sveta. Svetski dan uklanjanja otpada  organizovaće se danas kada će milioni ljudi iz 150 zemalja učestvovati u čišćenju puteva, parkova, plaža, šuma i rečnih obala.

Cilj Svetskog dana uklanjanja otpada je bolje upravljanje otpadom i podizanje lokalne i globalne svesti o značaju pravilnog odlaganja otpada.

Milisav Pajević