Aerodrom u Boru prelazi u vlasništvo države

Mobilnost

Foto: Wikipedia/Bor030.net

Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada u Boru odlučeno je da borski aerodrom pređe u vlasništvo države i da posluje u sistemu “Aerodromi Srbije”.

Praksa je pokazala da je mnogo lakše ulagati u aerodome kada su oni pod jednim preduzećem, a činjenica da gradski aerodrom nikada nije bio stavljen u punu funkciju govori o tome da će, pod okriljem ovog velikog preduzeća, na mnogo bolji i efikasniji način biti omogućeno funkcionisanje lokalnog aerodroma, naglasio je u svom obraćanju za skupštinskom govornicom Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

„Planom posebne namene rudarskog lokaliteta Čukaru Peki predviđena je lokacija na koju su se Vlada Srbije i Komisija za planove obavezale da se aerodrom mora izmestiti kada za to bude došlo vreme i, siguran sam, da će na toj lokaciji biti izgrađen novi aerodrom istih ili boljih karakteristika. To što će borski aerodrom biti deo jednog velikog sistema znači da ćemo imati investiciju, održavanje i funkcionisanje samog aerodroma i kadar koji će aerodrom podići na viši nivo, jer Vlada Srbije ulaže u razvoj avio industrije i avio saobraćaja na teritoriji čitave države”, rekao je gradonačelnik.

Izvor: Grad Bor