ABB predstavio nova rešenja za mobilne transformatorske stanice na CIGRE Srbija konferenciji na Zlatiboru

Srbija

??????????????????????

Srpski nacionalni komitet Međunarodnog saveta za velike električne mreže – CIGRE Srbija održao je 32. savetovanje u periodu od 17-21. maja 2015. godine na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, JP Elektroprivreda Srbije i JP Elektromreža Srbije.

ABB u Srbiji tradicionalno učestvuje na CIGRE Srbija konferenciji kao Veliki Sponzor i ovom prilikom je predstavio svoja rešenja u oblasti problematike proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije.

Tokom trajanja konferencije, naš italijanski kolega Robert Trivellone, marketing i prodajni menadžer divizije Proizvoidi u energetici, održao je posećenu prezentaciju na kojoj je predstavio nova rešenja za mobilne transformatorske stanice (TS) sa visokonaponskim multifunkcionalnim modulima (MFM) 72,5 kV – 420 kV.

MFM – kompaktni multifunkcionalni moduli mogu predstavljati deo celine koju čine VN rasklopna postrojenja, energetski transformator, srednjenaponsko postrojenje i sistem zaštite i upravljanja.

MFM je prefabrikovan sklop opreme u jednom modulu spreman za ugradnju, kompletno asembliran, testiran u fabrici i spreman za jednostavan transport i ugradnju. Kombinovanjem modula moguća su raznovrsna rešenja za mobilne ili fiksne TS.

Kompaktna rešenja za TS mogu naći primenu u priključenju obnovljivih izvora na mrežu, brza ili privremena priključenja TS, kao i u proizvodnji električne energije.

Takođe, ABB je učestvovao i na tehničkoj izložbi CIGRE Srbija EXPO 2015, gde je preko 600 naučnika i stručnih radnika, kao i poslovnih ljudi iz elektroprivrede, instituta, projektantskih firmi i sa fakulteta imalo prilike da razgovara sa našim kolegama i dobiju više informacija o ABB-ovoj opremi i proizvodima, kao i najnovijim tehničkim dostignućima i rešenjima u proizvodnji elektroenergetske opreme.

ABB je vodeća svetska kompanija u domenu energetike i industrijske automatizacije koja svojim korisnicima iz oblasti komunalnih usluga, infrastrukture, transporta i industrije omogućava unapređenje njihovih performansi uz smanjivanje štetnih uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 država u svetu i zapošljava oko 140.000 ljudi.