ABB nagradio najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Srbija

dsc_0485Na Svečanoj akademiji održanoj u subotu 10. decembra 2016. godine povodom obeležavanja 68 godina od osnivanja Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kompanija ABB je dodelila nagradu Radovanu Iliću, najboljem studentu Master akademskih studija na grupi predmeta iz elektromotornih pogona, modul energetska efikasnost. Nagradu najboljem studentu uručio je rukovodilac divizije Elektromotorni pogoni i industrijska automatika Jovan Miladinović.

Nagradom je obuhvaćena tronedeljna praksa u ABB-u u Beogradu, tokom koje će se dobitnik upoznati sa načinom rada u kompaniji i pripremiti za odlazak na obuku u ABB-ovoj fabrici frekventnih regulatora i motora u Helsinkiju, koju će finansirati ABB Srbija.

Nagrađivanje najboljeg studenta je praksa koja je nastala kao rezultat dugogodišnje uspešne saradnje između kompanije ABB i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i dodeljuje se već petu godinu zaredom. Zahvaljujući ovoj nagradi, jednom izuzetnom studentu omogućeno je da stekne dodatna saznanja izvan programa fakulteta, kao i da razmeni iskustva i ideje sa svojim kolegama iz Evrope.

Godišnja nagrada je deo aktivnosti koje ABB realizuje u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom. Početkom 2016. godine, potpisan je Zlatni partnerski paket kojim se ova saradnja formalizuje. Doniranom opremom, novčanim sredstvima, kao i različitim predavanjima i obukama, kompanija ABB pomogla je unapređenju obrazovnog i naučno-istraživačkog rada saradnika, istraživača i studenata ovog fakulteta.

Izvor:rs. abb.com