Mihajlovićeva najavila razvoj mreže elektropunjača na auto-putevima

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je u petak da će Vlada nastaviti da razvija mrežu elektropunjača na auto-putevima.

Foto: Pixabay

Mihajlović je, tokom obilaska Sajma automobila, podsetila na to da se krenulo sa pet punjača na Koridoru 10, a da će do 1. juna ove godine biti postavljeno još deset takvih uređaja.

„Pored toga, razmotrićemo i pravljenje ozbiljnije strategije o tome kako da se uključimo u nove tehnologije u ovoj oblasti, kao i subvencije za kupovinu hibridnih i električnih automobila„, dodala je potpredsednica Vlade.

Ona je navela da su do pre dve, tri godine glavna tema bile rupe na putevima i završetak Koridora 10, ali da se situacija promenila i danas imamo oko 20 miliona vozila više na auto-putevima nego pre četiri godine, te da je neophodno da i putna infrastruktura bude kao u razvijenim evropskim zemljama.

„Nema ništa važnije od toga da čuvamo prirodu i da podižemo kvalitet života. Danas imamo manje od 200 registrovanih električnih automobila i nešto više od 200 hibridnih na oko 2,5 miliona registrovanih, ali sam sigurna da će sa svim što radimo u infrastrukturi i ovi pokazatelji biti sve bolji“, istakla je potpredsednica Vlade.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti