5 miliona dinara za čišćenje divljih deponija u Beogradu

Bezanija divlja deponijaMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine gospođa Zorana Mihajlović obišla je danas divlju deponiju na Novom Beogradu čije uklanjanje je u toku. Ona je ovom prilikom izjavila da će u blizini divljih deponija u Beogradu biti postavljene kamere kako bi se pronašli oni koji bacaju otpad i stvaraju nove deponije.

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine istakla je i da je potrebno sistemski rešiti problem divljih deponija kako se ne bi pojavljivale nove na mestu već očišćenih. Ona je izjavila i da će ministarstvo sarađivati sa policijom, a i inspekcija će češće obilaziti ove lokacije.

Čišćenje divlje deponije na Novom Beogradu sprovode radnici JKP „Gradska čistoća“, a predstavnici grada Beograda su najavili da će dati 5 miliona dinara za čišćenje divljih deponija. Oni su dodali i da ova suma neće biti dovoljna da se očiste sve divlje deponije ali će rezultati biti vidljivi, dok bi u narednom periodu trebalo da bude utvrđen plan za njihovu sanaciju.

S.J.
Foto: merz