Tikkurila Climate Cooler – “EnergyWise” tretman za krovove

Tikkurila logo - red labelJedinstveni asortiman proizvoda sa trenutnim dugoročnim dejstvom koji štedi energiju, štiti životnu sredinu i usporava klimatske promene!

Propisi u pogledu zaštite životne sredine su sve strožiji, dok potrošači u isto vreme očekuju ekološka rešenja. Grade se energetski neutralne zgrade, ali postojeće zgrade su još uvek odgovorne za 40% ukupne emisije C02 u svetu. Stručnjaci širom sveta smatraju da su hladni krovovi jedan od najbržih i najjeftinijih načina za smanjenje emisije ugljenika, koji ujedno obavljaju težak posao usporavanja klimatskih promena.

Tikkurila Climate Cooler je krovni premaz na bazi vode koji odbija sunce i na inteligentan način upravlja potrošnjom energije u smislu da smanjuje potrebu za korišćenjem klima uređaja tako što odbija do 80% sunčevog zračenja. Ukupan kvalitet, trajanje i funkcionalnost krovova su takođe znatno poboljšani. Obično je potrebno više godina pre nego što rešenja koja štede energiju počnu da obezbeđuju povraćaj investicija, ali Tikkurila Climate Cooler – “boja za hladne krovove “ ima trenutno dejstvo. Investicija je relativno mala u pogledu vremena i u pogledu novca, što znači da se karakteristike novog sistema za farbanje krovova koje štede energiju brzo transformišu u realnu finansijsku uštedu .

Climate Cooler se može koristiti kako na novim i uobičajnim krovovima ( betonski crepovi, standardni crepovi i vlakneno-cementni) tako i na starim , oronulim i netretiranim krovovima.

Obezbedite sa Climate Cooler-om :

  • Nižu temperaturu na krovnoj površini
  • Poboljšajte klimu u zgradama
  • Manju potrošnju energije za hlađenje zgrada
  • Nižu emisiju C02
  • Dobre vezivne karakteristike
  • Produžite životni vek krovova

ClimateCooler_paintingZa investitore koji žele da idu i korak dalje u zaštiti životne sredine, u ponudi imamo Climate Cooler Catalyst koji ima istu oblast primene, ali i jednu značajnu prednost – može da razlaže štetna jedinjenja N0x npr. iz izduvnih gasova u bezopasna N03 jedinjenja  zahvaljujući katalitičkom procesu. Ovaj proizvod omogućava manju emisiju C02 i manje smoga. Nanošenjem Climate Cooler Catalyst na površinu od 1000m2, svake godine se neutralizuje N0x jedinjenja koja odgovaraju 30.000 km vožnje automobilom. Ovaj premaz je proglašen za jedan od 100 najboljih održivih rešenja u celom svetu ( publikacija “Sustainia 100” izdanje 2015.).

Birajući Climate Cooler proizvode, opredelili ste se za brz uspeh, dugoročna ekološka rešenja, finansijske uštede i zdravu planetu !

Izvor: tikkurila.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti