Ministarstvo ekonomije CG – Insistiramo na primeni najboljih rješenja u projektu HE na Morači

moracaIz Ministarstva ekonomije CG su reagovali na navode NVO Green Home. Iz ove NVO saopšteno je da je Vlada Crne Gore ozbiljna u nameri da trajno devastira prirodu i sa tom činjenicom moraju biti upoznati građani Crne Gore, naročito Podgorice odnosno celokupne zetske ravnice, čiji su stanovnici usko povezani i zavisni od reke Morače i Skadarskog jezera.
„Vlada Crne Gore je više puta obavestila javnost o toku realizacije projekta HE na Morači i potpisanim memorandumima u toj oblasti sa više zainteresovanih investitora i zemalja, među kojima su i investitori iz zemalja članica EU. U saopštenju se navodi da je netačan navod da Ministarstvo ekonomije insistira na postojećem tehničkom rješenju.

„Naprotiv, Ministarstvo je vrlo otvoreno za predloge i nova rešenja, samo ukoliko se ona pokažu bolja od postojećih. Ono na čemu Ministarstvo ekonomije, međutim, insistira, kao i do sada, je poštovanje najviših standarda u ovoj oblasti, primenu najboljih tehničkih rešenja uz obezbeđivanje najbolje međunarodne prakse u oblasti zaštite životne sredine. Sve razvijene zemlje sveta su valorizovale svoj vodni potencijal i Crna Gora u tom smislu ne radi ništa drugo osim što prati njihove primere“, navodi se u reagovanju Ministarstva ekonomije.

V.V.
Izvor: Vijesti

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti