U čije su šape otišle nagrade na Godišnjoj izložbi pasa mešanaca?

U nedelju, 17. novembra 2019. godine, Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA, organizovala je XIV Veliku godišnju izložbu pasa mešanaca, uz podršku Kinološkog saveza, Beogradskog sajma i pomoć volontera. Izložba se održala na Beogradskom sajmu u Hali 1, u okviru Međunarodne izložbe pasa svih rasa – CACIB.

Foto: ORCA

Ovogodišnja izložba organizovana je pod sloganom „Ljubav, sreća i mešanac se ne mogu kupiti!“, čime ORCA želi da istakne koliko su mešanci posebni i unikatni, kao i da podstakne buduće odgovorne vlasnike da naprave superherojski podvig i usvoje baš napuštenog mešanca. Takođe, veoma važna poruka koja stoji iza ove vesele manifestacije je veliki značaj odgovornog vlasništva, koje treba da bude na umu svima koji reše da imaju kućnog ljubimca.

Učesnici i posetioci uživali su u programu izložbe, a najmlađi su se obradovali ORkiCA radionicama posvećenim mešancima. Veterinar je odgovarao na sva pitanja o zdravlju ljubimaca, dok su se najhrabriji psi oprobali su u sportskoj veštini Agility.

Domaćin ovogodišnje izložbe bio je poznati voditelj Miloš Maksimović, dok je žiri u sastavu Andrija Daković – veterinar i saradnik ORCA, Goran Vuković – međunarodni kinološki sudija, i Dragana Tar – predsednica upravnog odbora ORCA, odabrao u čije će šape otići nagrade.

Foto: ORCA

Glavnu nagradu NAJMEŠANAC 2019 za psa sa najposebnijim šarmom koji predstavlja izložbu u malom osvojila je Loka, Dane Stojiljković. Lokin hobi je redizajniranje i inspiracija su joj prirodni materijali. Rado će ukrasiti svaku čizmu, ćebe ili kaput.

Za najkicoša – lepog, otmenog, gordog i pomalo uobražnog psa, ponositog držanja, pravog manekena među psima, je proglašen veseo, neposlušan i umiljat Deni. Njegova vlasnica je Snežana Bjelotrlić.

Najumiljatija mešanka – sladak, nežan i druželjubiv pas, koji se jednako slaže i sa ljudima i sa drugim psima, je čupava zver, koja voli skače i da jede u nenormalnim količinama pod imenom Veljo, kojom se ponosi Aleksandra Lazarević.

Mešanac čiji se lavež najdalje čuo jeste pas Rea, vlasnice Snežane Novaković. Ona je, kao najneozbijniji i najpitomiji pas, kombinacija hiperaktivnosti i neverovatne vernosti, ponela titulu najglasnijeg mešanca.

Foto: ORCA

Bubi Bu, vlasnice Aleksandre Bradić-Martinović, je ljubitelj Zvezdarske šume, internacionalnih kulinarskih specijaliteta, teniskih loptica i nosilac zlatne medalje u najbržem okretanju na leđa u svrhu maženja. ORCA žiri ju je za najčupavijeg mešanca, psa sa veoma upadljivom firzurom, kod koje svaka dlaka vodi svoju politiku.

Pas velikih i lepih ušiju, podložnih zakonu gravitacije, Čupko Marije Mojsilov, se kući vratio kao najklempaviji mešanac na događaju. Opisuju ga kao slatkog, poslušnog i pametnog.

Ivani Mladenović sigurno nije lako da se nosi sa Džoni, najneposlušnijom mešankom – psu koji je pogazio sva pravila bontona. Vlasnica ju je prozvala „malom čupavom napasti“ i istakla njenu ljubav prema maženju.

Foto: ORCA

Milan Paunović je sigurno ponosan na svog veselog i razdraganog Švrću, naročito spretnog u skoku u vis, zato što je upravo on najtalentovaniji mešanac.

Najlepši rep ponosno pokazuje i veselo vrti Boža Ajnštajn, vlasnika Slobodana Naumovića. Boža je umiljat, poslušan, dobar i voli da se druži sa svima.

Žarka, vlasnika Ilije Milošević, je vragolasta, razigrana i čupava i ne trpi dosadu. Omiljene igračke su joj kanap, loptice i njeni ljudi, a nogu pod ruku sa Teodorem Đurđevićem osvojila je simpatije žirija i nagradu za najlepši par – dete i ljubimac, koji je na izložbi izazivao samo uzdahe posmatrača.

Iskra i njena vlasnica Ivana Srndović najviše liče jedna na drugu. „Naš svet – njena pravila“, otkrila je Ivana. Nismo sigurni da li je sličnost isključivo fizička.

Volonteri ORCA dodelili su titulu mešancu koji im se najviše dopao. Titulu je ponela Ljubica Liza, vlasnice Vesne Prokopljević. Ljubica je najvoljeniji pas jer je dobila drugu šansu koju svi zaslužuju.

Foto: ORCA

Deca iz Dečjeg kluba ORkiCA, dodelila su nagradu mešancu koji je osvojio njihova srca. Titulu je ponela Tafi, vlasnice Marije Marušić Biočanin. Tafi je veseljak lavljeg srca, osvajač nagrade Najklempa za najslađe uši i TV zvezda.

Pobednici su dobili pehare i medalje koje mogu ponosno da nose i pokažu. Ove godine, Premil je obezbedio ukusne nagrade u vidu Premil super premium hrane za pse.

Svi posetioci izložbe mešanaca dobili su poklon paket Premil super premium hrane za pse i šarmantnu ORCA maramu, koju je njihov ljubimac s ponosom nosio, i koju će nositi u šetnji.

Važno je napomenuti da je ovo bila jedna revija šarma, gde nije najvažnije bilo odneti titulu, već učestvovati.

Izvor: ORCA

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti