Anketni konkurs „Beograd u kakvom želim da živim – ulice budućnosti”

U okviru rada na Planu održive urbane mobilnosti – POUM, Sekretarijat za saobraćaj organizuje otvoreni anketni konkurs, sa željom da se u izradu plana uključe svi zainteresovani građani sa svojim kreativnim i inovativnim razmišljanjima i predlozima na zadatu temu.

Foto: Grad Beograd

Rok za prijavu na konkurs pod nazivom „Beograd u kakvom želim da živim – ulice budućnosti” produžen je do 15. septembra u 23.59 časova, na mejl adresi: sump.beograd@gmail.com.

Zadatak nalaže slanje fotografija, crteža, slika, 3D ilustracija, snimaka ili kratkih priča kojima će se pokazati stav, to jest viđenje teme održive urbane mobilnosti.

„U kakvom Beogradu biste želeli da živite, kakvim ulicama želite da hodate, vozite bicikl, trotinet ili automobil? Kakve autobuse, tramvaje i trolejbuse biste voleli da vidite na ulicama grada? Pokažite šta je to što bi, po Vašem mišljenju, ulepšalo svakodnevnicu i olakšalo kretanje ulicama Beograda”, navodi se u objašnjenju.

Na konkursu mogu da učestvuju učenici, studenti i građani, a predlozi se mogu predavati individualno ili kao grupni rad.

Svečano proglašenje nagrađenih radova i uručenje nagrada obaviće se u nedelju, 22. septembra, u okviru otvaranja izložbe.

Spisak nagrađenih radova biće objavljen na www.bgsaobracaj.rs i Fejsbuk strani „Plan održive urbane mobilnosti POUM-Sump”.

Izložba svih pristiglih radova će biti organizovana u Nacionalnoj galeriji Beograd, Dositejeva 1.

Radovi se predaju isključivo elektronski, u obliku grafičkog priloga, video-prezentacije i teksta.

Više informacija možete pogledati ovde.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti