1.000 Vrščana – 1.000 stabala

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Portal Grada Vršca

Oko 1.000 Vrščana različitih životnih dobi, uprkos udarima košave koji su iznosili i do 130 km na čas, odazvalo se pozivu gradonačenice Dragane Mitrović i zajedno sa gradskim funkcionerima posadilo prvih 1.000 stabala u vetrozaštitnom pojasu na međunarodnom putu ka Rumuniji.

Pored sugrađana i uglednih Vrščana, u akciju su se uključila udruženja penzionera, invalida rada, SUBNOR, Lovačko udruženje „Fazan“, kao i veliki broj zaposlenih u kulturi, zdravstvu, javnom sektoru, a posebnu društvenu odgovornost pokazali su zaposleni u prosveti, koji su, i pored ovakvog vremena i nesnosnog vetra. Uspeli su da podstaknu oko 300 đaka osnovnih i srednjih škola da daju veliki doprinos uspešnom sprovođenju ove akcije. Sadnice belog jasena, sve pripreme i tehničku podršku akciji obezbedilo je JKP „Drugi oktobar“, čiji su zaposleni takođe bili na terenu sa svojim sugrađanima.

Grad Vršac apeluje da se ove mladice čuvaju i ne uništavaju, a sve sugrađane poziva da uzmu učešće u budućim akcijama koje su planirane u centru grada, na Gradskom jezeru, parku u Izbištu, Gudurici i brojnim drugim lokacijama. Akciji se pridružio i veliki broj udruženja, sportskih klubova kao i sve osnovne i srednje škole, a pored organizovanog prevoza koji je obezbedio Grad Vršac kako iz samog grada tako i iz seoskih naselja, prevoznik STUP Vršac učetvorostručio je broj svojih polazaka na gradskoj liniji kako bi prevezao sve zainteresovane učesnike u akciji.

Izvor: Portal Grada Vršca